1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Чесънът поскъпна, доматите и краставиците поевтиняха

Чесънът поскъпна, доматите и краставиците поевтиняха

 

С 18.11 на сто до 4.50 лева за кг на едро поскъпна чесънът през седмицата от 26 февруари до 2 март т.г. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за седмичното изменение в цените на едро на основните хранителни стоки, плодове и зеленчуци, продавани на стоковите тържища в България.

Мандарините са поскъпнали за седмица с 9.78 на сто до 1.01 лева за кг, а шпековият салам – с 3.01 на сто до 7.52 лева за кг.

Най-голямо намаление в цената на едро през седмицата се регистрира при оранжерийните краставици – с 8.26 на сто до 3 лева за кг и при оранжерийните домати – с 8.16 на сто до 2.25 лева за кг. Зелето е поевтиняло с 6.90 на сто до 27 стотинки за кг, а бананите – с 6.43 на сто до 1.60 лева за кг.

Най-евтино захарта се е търгувала през седмицата в Кърджали – за 1.40 лв. на кг, а най-скъпо – във Велико Търново – за 1.57 лева за кг. Кашкавалът е бил най-евтин също в Кърджали – 5.75 лв. за кг, а най-скъп – във Варна – за 7.90 лв. за кг.

Яйцата са се търгували между 13 и 15 стотинки за брой в различните градове на страната. Брашното е било най-евтино в Сливен – 0.52 лв. за кг, а най-скъпо – в Благоевград – 0.78 лв. за кг.

Сиренето е имало най-ниска цена в Бургас – 3.13 лв. за кг, а най-висока – в Добрич - 3.74 лв. за кг. Най-ниска е била цената на олиото в Габрово и Кърджали – 1.45 лв. за литър, а най-висока – в София – 1.64 лв. за литър.

Пилетата са се търгували на едро най-евтино в Сливен – за 1.96 лв. за кг, а най-скъпо – в Силистра – 3.43 лв. за кг. Фасулът се е продавал най-евтино в Габрово – за 1.50 лв. за кг, а най-скъпо – във Варна – за 2.17 лв. за кг.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.