1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Чрез БФБ ще продадат “Сандански-БТ”

Чрез БФБ ще продадат “Сандански-БТ”

Началната цена е от 2.1 млн. лева

 

Продажбата на притежаваните от "Булгартабак холдинг" 210 666 акции, или 99,946 % от капитала на "Сандански-БТ" АД ще се извърши чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти с предложена покупна цена, съобщиха от Българската фондова борса /БФБ/. Минималната конкурсна цена е 2,1 млн. лв., като кандидатите имат 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като началната дата за подаване на оферти вероятно ще бъде около средата на януари 2007 година.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и др., съобразени с определения срок за подаване на оферти.

"Булгартабак холдинг", управляван от Христо Лачев, извърши успешно подажбата на "Юрий Гагарин БТ"-Пловдив и "Пазарджик БТ" АД на БФБ, но към "Дупница БТ" не бе проявен интерес по време на трите аукциона.

Нетната печалба на "Булгартабак холдинг" за деветмесечието пада 3,57 пъти до 12,65 млн. лв. от 45,19 млн. лв.една година по-рано. Основен акционер е държавата с дял в размер на 79,83 % от капитала.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.