1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Досега около 50 винарски изби са пожелали да участват във „Винария 2007”

Досега около 50 винарски изби са пожелали да участват във „Винария 2007”

 

Винзаводите в Лясковец, Свищов и Сухиндол т.г. ще представят Великотърновска област  на международното изложение "Винария 2007" в Пловдив, което ще се проведе от 28 до 31 март. Близо 50 винарски изби от страната са изпратили мостри за участие в националната дегустация.

Лясковските винари ще се представят в конкурсната програма с шампанското "Лясковец", естествено пенливото вино "Искра", газираното билково "Букет", плодовото ниско алкохолно газирано "Албена", бяло и розе, десертното "Амадеус".

Винарната в Свищов ще участва в дегустацията с 4 вина - "Каберне совиньон" от 2004 г. и младите "Шардоне", "Каберне" и "Пино ноар".

Винарите от Сухиндол представят проби от реколта 2006 г. "Шардоне", "Мерло" и "Каберне совиньон" и една проба "Гъмза", от реколта 2005 г. В дегустациите ще участват и мостри от "Вечерно вино мерло" и "Каберне  совиньон" и резерви ­ "Ловико мерло" и "Ловико каберне совиньон".

На изложениетосъс свои щандове ще се представят винзаводите в Лясковец и Сухиндол и ресенската винарна, която няма да участва в дегустациите.

На 28 март на традиционния бал "Вино и любов, любов и вино" журито ще връчи златните ритони и медали на най-добрите.

Миналата година сухиндолската винарна спечели сребърни медали и почетни дипломи в категорията червени вина за "Гъмза" и "Мерло", реколта 2005 г., и "Мерло вечерно вино" от  2003 г. и отличие "Вино на годината" за "Шардоне" от 2005 година.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.