1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Масово поръчват пуйки за Коледа

Масово поръчват пуйки за Коледа

Задължават търговците да ни информират за степента на вредност на стоките

 

Българите масово поръчват готови пуйки за Коледа, за да си спестят готвенето по празниците. Това съобщиха от големите търговски вериги в страната. Най-ревностните почитатели на това са столичните домакини.

Цените на килограм изпечена пуйка варира от 11 до 14 лева. Столичните хипермаркети предлагат най-различни варианти за приготвянето й. Хитът тази година е пуйка, пълнена със стафиди и сини сливи. Другият вариант е с кисело зеле.

Много от столичните фурни предлагат само печене на коледния деликатес. Изпечените вече пуйки дори се доставят по домовете, завити във фолио.

Тази година находчиви търговци предлагат и готови ястия за Бъдни вечер. Вместо цял ден да се суетите в кухнята, може всичките гозби да ги поръчате предварително в супермаркетите.

Там предлагат голямо разнообразие от сармички - и лозови, и зелеви. Пълнени са както с ориз, стафиди и сливи, така и с боб. Магазините приготвят по стари български рецепти и смилянския боб.

Улеснение за деловите жени са и предлаганите готови питки. Тук разнообразието по магазините е още по-голямо. Между 1 и 2 лева струва покупката на празничната погача, в която дори е сложена паричката./standartnews.com

 AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.