1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Масово се продават земи край Бургас

Масово се продават земи край Бургас

 

Собствениците на земи край магистралната отсечка от Бургас до Карнобат масово обявяват имотите си за продан. С табели "продава се" са осеяни нивите на изхода от Бургас. 35-километровият участък от магистрала "Тракия" там беше пуснат в експлоатация в началото на октомври.
Посредници в търговията с недвижими имоти коментират, че треската за продажба на земи тръгнала още при започването на строежа на аутобана. "Преди това цените на нивите се движеха около 30-35 евро за кв. м, докато сега сделки се сключват на двойно по-високи цени", заяви регионалният директор на "Адрес недвижими имоти" за Бургас Ангелина Иванова.
"Сделки се сключват на цени между 10 и 50 евро за кв. м. Това са основно терени, които се намират на изхода от Бургас. Колкото по-отдалечени са земите от града, толкова по-ниска е цената им", коментира регионалният мениджър на "Явлена" в морския град Стефка Томова. Тя уточни, че сделки за земите в посока към Карнобат няма, тъй като се очаква терените там да се стопанисват от бъдещия концесионер. Докато проблемите с концесията на "Тракия" не се решат, вече построеният участък от Бургас до Карнобат ще бъде даден за поддръжка на фирма.

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.