1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Ниските цени на морски деликатеси заплашват пазара на САЩ

Ниските цени на морски деликатеси заплашват пазара на САЩ

Северна Америка спира внос от Китай

 

Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA), САЩ, заяви, че спира пратките със скариди, морска котка, змиорки и още няколко други вида морски дарове, внос от Китай. Аргументът е, че морските деликатеси съдържат антибиотици, които са забранени в Северна Америка. Междувременно от агенцията официално оповестиха, че нивото на медикаментите не е опасно за здравето, а само е леко повишено.

Тази забрана е само последната от поредицата предупреждения за некачествени продукти, внос от Китай. От своя страна Китайската република заяви, че продуктите им не представляват опасност за здравето, което се гарантира на правителствено равнище.

През последните години китайският внос отбеляза рекордно повишение в САЩ и други западни страни. Миналия месец търговският излишък на страната достигна 22,4 млрд. долара, което е повишение със 72% в сравнение със същия период на миналата година. Очаква се този излишък да постави своеобразен рекорд, което предизвиква напрежение сред представители на някои чуждестранни правителства и затова напоследък се увеличава интензивността на оплакванията им от близкоизточната държава, която буквално залива пазарите им с безумно евтини стоки.

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.