1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Няма резки промени в цените на пшеницата

Няма резки промени в цените на пшеницата

След резкия скок през октомври, в началото на този месец се установи известно спокойствие и тенденция на плавно покачване

 

И последната редовна аграрна сесия на Русенската стокова борса премина без особено рязко движение на високите вече цени на зърното, съобщи директорът Иван Иванов.

След резкия скок през октомври, в началото на този месец се установи известно спокойствие и тенденция на плавно покачване, сочат брокерите.

Основните котировки "продава" за пшеницата се движат вече доста над 300 лв/т, и то за зърно с влошени хлебопекарни качества. Купувачите също следват тези ценови движения с известно закъснение. За отбелязване е фактът, че тези котировки надвишават международните цени, обръща внимание Иван Иванов.

Интересни от аналитична гледна точка са движенията на цените на различните метали, анализират на борсата. Предстоящото присъединяване към ЕС засега не им влияе осезателно и не се наблюдава поскъпване, въпреки очакванията в тази посока, свързани с ограничаване на обема на вноса от Русия и Украйна от 1 януари 2007 година.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.