1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Пивоварна Ариана" се вля в "Загорка"

"Пивоварна Ариана" се вля в "Загорка"

Двете пивоварни са собственост на Брюинвест с главни акционери Heineken и Coca-Cola HBC.

 

Акционерите на "Пивоварна Ариана" АД и "Загорка" АД проведоха последователно две общи събрания, на които акционерите на "Пивоварна Ариана" АД приеха промени в устава на дружеството и взеха решение за прекратяване на "Пивоварна Ариана" АД без ликвидация чрез вливане на дружеството в "Загорка" АД, Стара Загора.

Акционерите на "Загорка" АД гласуваха за вливане на "Пивоварна Ариана" АД в дружеството при условията на универсално правоприемство. Активите и пасивите, както и имуществените права и задължения на "Пивоварна Ариана" АД се поемат от "Загорка" АД, в съответствие с договор за вливане.

Капиталът на "Загорка" АД се увеличава чрез замяна на акции на "Пивоварна Ариана" АД срещу акции на "Загорка" АД. Фактическото вливане ще се осъществи на 31 декември 2003 година.

Работниците и служителите на двете дружества запазват трудовите си правоотношения без промяна. Извършени са съответните изменения и допълнения в устава на дружеството, както и промени в състава на съвета на директорите.

Двете пивоварни са собственост на Брюинвест с главни акционери Heineken и Coca-Cola HBC. "Загорка" АД е част от глобалната пивоварна група Heineken N. V., която има най-силно международно присъствие - повече от 110 пивоварни в над 50 страни. С общ обем на продажбите от 97,9 млн. хектолитра Heineken заема второ място на световния бирен пазар.

Загорка затвърждава пазарното си лидерство в България с над 30% пазарен дял и ръст на продажбите от 30% спрямо 2002 г. През първите 10 месеца на годината са продадени 1 230 000 хектолитра бира./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.