1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пивоварна "Болярка" разработва нов вид бира

Пивоварна "Болярка" разработва нов вид бира

 

Нов вид специална бира се очаква да пусне на пазара до есента пивоварна "Болярка" - Велико Търново, съобщи шефът й инж. Антон Ненов. Продуктът е собствена разработка и над него се работи в пълна секретност. "Какво ще представлява новата бира знаят единствено трима души освен мен. Строгите мерки за сигурност са заради това да не станем жертви на промишлен шпионаж и някой от конкурентите ни да реши да ни изпреварва в последния момент", коментира Ненов.

Очакванията за новия продукт на местната бирена фабрика са доста големи. Конкретните качества и наименование на новата бира ще бъдат обявени в последния момент, броени дни преди да бъде пусната в търговската мрежа. Директорът довери единствено, че става въпрос за бутикова и не масова бира, която трябва да се превърне в хит.

3 млн. евро инвестиции е направила пивоварната от началото на тази година. Парите са вложени за закупуването на втора модерна линия за бутилиране, издувна машина и нова хладилна система. Предстои доставката и на нови 6 цилиндрично-конични съда за ферментация и отлежаване на бирата.

С оборудването "Болярка ВТ" ще увеличи капацитета си, за да поема и допълнителни поръчки. Наскоро дружеството е изнесло и малки количества за големи хранителни вериги в Испания и Италия.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.