Засега цената на шарана в Пазарджик през ден скача с по 5 стотинки на килограм и гони четирите лева.
Засега цената на шарана в Пазарджик през ден скача с по 5 стотинки на килограм и гони четирите лева. Все още в магазините обаче опашки няма въпреки предупрежденията, че пред Никулден най-предпочитаната риба ще стане златна.
Вече не е разрешено рибата да се продава на открито, но все още има такива алъш-вериши, казват магазинери. Според тях доставките са ритмични и едва ли ще има драстично поскъпване. Много рядко клиенти си позволяват да си купят хайвер, изчистен хек и филе от акула. Основно купувачите се задоволяват с традиционната скумрия на цена от 2,60 до 3,50 лв. Инцидентно познавачите плащат двойно по-скъпо за кило балканска пъстърва.
Продавачите отдавна са се превърнали и в кулинари. На по-любопитните клиенти те надълго и нашироко обясняват как да се приготви шаран с орехи или плакия./standartnews.com