1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Елхово откриха пазар за живи животни

В Елхово откриха пазар за живи животни

 

С тържествен водосвет в Елхово бе открит пазар за живи животни. Пазарът за животни се намира в непосредствена близост до промишления пазар в Елхово.

Строителството му започва по проект през 2004 г. Обектът, чиято стойност надхвърля 63 хил. лв. е изпълнен чрез възлагане на строителни фирми и с работници на община Елхово, ангажирани по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост".

Построен е в съответствие с Наредбата за ветеринарно-санитарните изисквания към пазарите за живи животни и отговаря изцяло на европейските изисквания за този вид обекти. Пазарът е ограден със стабилна ограда, има вход за влизане на превозните средства с оборудвана дезинфекционна площадка, обособени сектори по видове животни, снабден е със сенник и с места за връзване.

В пазарните дни ще работи управител на пазара, който ще вписва в регистър имената на собственика на животното, номера на ушната марка на едрите и дребните преживни животни и на свинете. На територията на пазара ще се допускат само животни, които предварително са преминали ветеринарномедицински преглед и са придружени от необходимите документи.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.