1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Война между хлебопроизводители рекордно понижи цените на хляба в Търговищко

Война между хлебопроизводители рекордно понижи цените на хляба в Търговищко

 

Война между хлебопроизводители рекордно понижи цените на хляба в Търговищко. От днес той се продава на две трети от цената си. Външни фирми пуснаха продукцията си на половин цена и така принудиха местните предприятия също да продават евтин хляб.

Пред щандовете за хляб клиенти не можеха да повярват на очите си. Купувачите недоумяват възможно ли е насъщният да върне цената си отпреди 4 години.

Местни хлебопроизводители обявиха, че пускат по-евтино стоката си в знак на протест. От седмица в градските магазини влизат външни доставки на половин цена.

"Тук се внася хляб от далечни разстояния, над 100-150 километра и се продава продукцията на цени по 30, на 40 стотинки.", заяви хлебопроизводителят Пламен Панайотов.

"Крайно време е да се намеси държавата, която да сложи фиксирани цени за продажба на хляб. И без това се получава една жестока и нелоялна конкуренция, смята друг производител.

Според специалисти по-големите хлебопроизводители могат да удържат на ниската цена не повече от два месеца, а малките цехове ще трябва да затворят още след седмица.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.