1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Фестивал на меда в Добрич

Фестивал на меда в Добрич

Изложението се провежда под патронажа на областния управител Желязко Желязков

Фестивал на меда в Добрич събира пчелари от региона от днес до 18 ноември. Те ще предложат на посетителите монофлорен и полифлорен мед, пчелни продукти, прашец, прополис, лекарства и козметика на пчелна основа, сладки от мед и други продукти, свързани с пчеларството.

Изложението е организирано от Съюза на българските пчелари и се провежда под патронажа на областния управител Желязко Желязков. Фестивалът ще се разположи на открито по ул. “Независимост“. Откриването е насрочено за днес, 12 ноември, от 11,30 ч.

Над 2000 са пчеларите в Добричка област, а пчелните семейства са около 55 000, съобщи областният председател на Националната браншова организация „Български пчеларски съюз“. Броят им обаче не е точен, тъй като регистрацията на пчеларите не е задължителна. Все още изкупната кампания на меда от новата реколта не е в разгара си, но сделки се сключват на цени от 4 - 4,20 лева. На дребно буркан от сладкото изкушение се предлага на цени от 7 до 10 лева според вида на меда. Между 25 и 30 кг от пчелно семейство е средният добив в Добричка област през тази година, съобщи още Стойчо Стойчев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.