1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 15 села в Сливенско излизат на протест срещу високата цена на поливната вода

15 села в Сливенско излизат на протест срещу високата цена на поливната вода

 

Селскостопански производители от 15 села в Сливенско излизат утре на протест на разклона за квартал "Речица". Акцията е планувана за 10 часа сутринта.

"Вдигаме се на протест срещу непосилната цена на водата, реколтата ни загива, а държавата бездейства, казаха от инициативния комитет. Организаторите казаха, че няма да блокират пътя, но движението на колите ще бъде ограничено до 20 километра в час, за да разберат повече хора за какво протестираме.

Вчера областната управителка на Сливен Христина Чолакова поиска с открито писмо до земеделския министър мерки срещу непосилните цени на поливната вода. За последния месец водата за поливане скочи с 130%.

Както вече ви съобщихме, 500 души от селата Първомай и Кавракирово пък ще внесат декларация до министъра на земеделието и горите Нихат Кабил. В нея те настояват за 70% намаление на поливната вода. Подписка срещу цените на водата събират и в село Капатово. Хората са категорични, че ще протестират, докато не бъдат приети исканията им.

Припомняме ви, че земеделските производители от Кресна също изразяват негодуванието си от високите цени на поливната вода. От "Напоителни системи" - Сандански им искат по 18 лева на декар за гравитачно и по 30 за помпено напояване. Вчера началникът на службата Методи Стойчев оправда високата цена с липсата на субсидия от държавата./sliveninfo.com

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.