1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 80 фиданки поставиха началото на бъдеща орехова гора на входа на град Две могили

80 фиданки поставиха началото на бъдеща орехова гора на входа на град Две могили

Тази градина има за цел да обедини хора от различни възрасти и интереси

80 фиданки поставиха началото на бъдеща орехова гора на входа на град Две могили. До сега мястото беше пустеещ терен, който създаваше лошо впечатление на гостите на града. Поводът за засаждането на дръвчетата е Денят на българските общини, който отбелязахме вчера.

Едно от най-важните качества на ореховото дърво е лесното му приспособяване към различни климатични условия и почви. Младите дръвчета не изискват много грижи, за разлика от другите фиданки.

Дарителят на ореховите фиданки, Мехмед Мехмедов казва, че тази инициатива е един голям принос към Общината, още повече, че дръвчетата ще станат част от  „белите дробове“ на града.

Енчо Петров разказа, че орехите  живеят до 200, 300 години, а понякога и повече. Те са дървета, които много късно дават плод – едва на 8-та или 10-та година. Има и сортове, които раждат и по-рано.

Орехите са едни от най-трудно прихващащите се дървета, но за сметка на това се отглеждат лесно.  Тази градина има за цел да обедини хора от различни възрасти и интереси. Но и да създаде кауза – залесяване на пустеещи земи.

Автор: Магдалена Минкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.