1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ДФЗ изплати над 110 хил. лв. компенсации на животновъди от област Хасково

ДФЗ изплати над 110 хил. лв. компенсации на животновъди от област Хасково

За подпомагане на земеделските стопани с удавени животни бяха изготвени списъци от БАБХ

Държавен фонд „Земеделие” изплати 110 793 лева на 83 земеделски стопани за удавените животни, вследствие на бедственото положение в област Хасково, съобщиха от Фонда. С това общият брой на подпомогнатите стопани става 107, а изплатените компенсации възлизат на 139 211 лв.

Средствата за подпомагане се предоставят под формата на помощ de minimis, одобрена от Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие”. За подпомагане на животновъдите с удавени животни бяха изготвени списъци от Българската агенция по безопасност на храните.

От страна на Държавен фонд „Земеделие” бяха предприети активни действия по организация на приема на заявленията за подпомагане, като с цел улеснение на стопаните бяха изнесени работни места в с. Бисер, с. Лешниково, в Свиленград и в Харманли, където служители на ДФЗ приемаха заявленията.

С цел своевременно изплащане на средствата за земеделските стопани, които нямаха банкови сметки, Фонд „Земеделие” съдейства за разкриването на служебни банкови сметки, по които подпомогнатите лица да получат безвъзмездната финансова помощ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.