1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ДФЗ започва изплащането на субсидиите за качествени плодове и зеленчуци

ДФЗ започва изплащането на субсидиите за качествени плодове и зеленчуци

Снимка:

Общо 375 производители ще получат финансиране в размер на 90,5 евро на тон качествена продукция

Държавен фонд „Земеделие" започва изплащането на субсидиите за качествени плодове и зеленчуци. Те ще бъдат наредени по сметките на кандидатите днес, 15 април, и ще бъдат достъпни за земеделските стопани на следващия ден. По Схемата за специфично подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци се предоставят директни плащания за качествени домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови (включително нектарини) и кайсии (включително зарзали).

Субсидията се изплаща само за сертифицирани от Българската агенция по безопасност на храните продукти. Схемата за директни плащания за качествени плодове и зеленчуци се прилага за първи път през кампания 2012/2013. На подпомагане подлежат както полските, така и оранжерийните зеленчуци.

Общо 375 производители ще получат финансиране в размер на 90,5 евро на тон качествена продукция. Размерът на подпомагането е определен със заповед на министъра на земеделието и храните. Оторизирани са субсидиите само на тези земеделски стопани, за които в ДФ „Земеделие“ е получена коректна информация за издадените от БАБХ сертификати. По оставащите 61 заявления ще бъде извършена допълнителна оторизация след коригирането на данните за сертифицираните количества.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.