1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Дойде ли краят на нелегалните кланици

Дойде ли краят на нелегалните кланици

 

В края на миналата година месопреработвателите у нас предупредиха съответните органи в държавата, че цели 20 процента от пазара на месо и месни продукти е нелегален и опасен. Според добре известни факти от областта тази една пета от пазара продължава да се държат от производители и търговци, които направо са си нелегални, предупреждават от Асоциацията на месопреработвателите.

Според експертите на асоциацията отдавна е знайно, че това са така наречените гаражни бизнесмени, които колят животните по дворовете, обработват месото на опасни и мръсни места, без спазването на елементарни ветеринарни изисквания, с което заплашват здравето на гражданите, пише в. Монтпрес. Отдавна се знае, че тази оформена вече прослойка заплашва нормалната работа на легалните фирми в бранша, продава на дъмпингови цени и вреди на държавата като не внася данъци.

От асоциацията питат - след като се знае кои са сивите бизнесмени в едно селище, или в един регион, кога правителството ще вземе мерки срещу тях? Защото тези фирми трябваше да бъдат ликвидирани още през 2002 год., а сега след дълги реверанси от страна на държавата, вече изтича и последната им отсрочка.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.