1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте АГРО ТВ и през този уикенд

Гледайте АГРО ТВ и през този уикенд

Вижте акцентите в програмата

В събота започваме отрано – „Земеделие на фокус“ с Анета Божидарова.  Как работят кредитните земеделски кооперации у нас? По темата - Атанас Илиев, председател на една от 33-те кредитни кооперации в страната. Според земеделския министър Румен Порожанов, тези структури са полезни за малките стопани. Големите работят с банките. Бъдете пред екраните тази събота – 6 октомври, от 06:40 ч. или гледайте онлайн излъчването на www.agrotv.bg .

Продължаваме в 7:30 часа с предаването АГРОФОРУМ - къде в страната бяха получени рекордни добиви от царевицата? И още: нови решения за механизирано прибиране на грозде и атмосфера от третото издание на форума за месодайно говедовъдство край Сливен.

А точно по обяд в събота – може ли да се разработи ново земеделие, което ще съхрани почвата? В 12:00 часа гледайте по АГРО ТВ американския филм „Недокосната земя“.

И още в събота по АГРО ТВ – седмичен обзор на най-важните теми от изминалата седмица. Заместник-земеделският министър Вергиния Кръстева говори пред АГРО ТВ за проектозакона за земята. Екологичното министерство разработва пилотна процедура за финансиране на проекти от кръговата икономика. Тези и още теми гледайте в Седмичния обзор на АГРО ТВ от 18:00 ч.

В ежедневната ни рубрика Aгротема тази събота – пазари за говеждото месо и кулинарната култура на българина. Автор – Мирела Спасова. Реализацията в месодайния сектор - добра новина е, че младите в бранша планират разрастване. В неделната Aгротема ще видите празник на плодородието в Кюстендилско – всеки показва какво е произвел през годината и се впуска в съревнование за най-добър стопанин.

След едномесечно публично обсъждане Законът за поземлените отношения и опазването на земеделските земи е на път към Министерския съвет и парламента, притиснат от сроковете. Специално интервю по темата от заместник-министъра на земеделието Вергиния Кръстева в „Говори България“. И още за новините и даровете от община Дряново. Кога отваря врати първият колеж на биоземеделие у нас? Екипът ни пръв влезе в църквата на Кольо Фичето, часове след обновлението. Гледайте ни тази неделя от 18.00 ч.

И още по Проектозакона за поземлените отношения – каква е позицията на собствениците на земеделски земи? Коментира председателят на асоциацията Стайко Стайков. Поредното издание на предаването „Брюксел в превод“ гледайте в неделя, 20:30 ч. - с водещ Валентина Спасова.

Приятни почивни дни с АГРО ТВ!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.