1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Голям интерес към калифорнийските червеи

Голям интерес към калифорнийските червеи

 

Областната служба за съвети в земеделието-Монтана, организира на 27 март т.г. от 10,30 часа в село Расово демонстрация на тема "Отглеждане на червени калифорнийски червеи и приложение на продуктите от тях". Да се запознаят с технологията за производство на екологичен тор с помощта на червените калифорнийски червеи в дъждовния ден бяха дошли над 30 души предимно от Монтанско, но присъставаха и няколко заинтересовани бъдещи производители от Видинско.

Лекцията, която запозна присъстващите с технологията на отглеждане на калифорнийските червеи, беше изнесена от най-големият производител на този вид продукция от Южна България - Димитър Димитров от Кърджали. След това практическата работа беше показана край леглата с калифорнийското чудо на отец Юлиян, който наред със свещеническите си обязаности, се е заел и с отглеждането на прочутите червеи и е един от пионерите на начинанието в областта.

Според специалистите от ОССЗ интересът към производството на екологичен тор от червени калифарнийски червеи е надскочил очакванията им и може да се окаже, че в бъдеще това доходно занимание ще има много последователи в региона./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.