1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновативните продукти за хранене Wisan® са все по-предпочитани в българските ферми

Иновативните продукти за хранене Wisan® са все по-предпочитани в българските ферми

Европейските фермери отдавна дават предимство именно на иновативните продукти, които им предлагат нова технология на хранене

Какво е иновативен продукт за хранене в животновъдството? Кое го прави по-добър от предлаганите конвенционални фуражи на пазара? Кои са неговите прeдимства и какво може да подобри в стопанството? Това са само част от въпросите, които си задават българските животновъди, когато срещнат все по използваната напоследък дума иновация.

Европейските фермери отдавна дават предимство именно на иновативните продукти, които им предлагат нова технология на хранене, оказваща пряко въздействие върху продуктивността и намаляваща разходите им. Черпейки от немския опит и доказаната ефективност, българската компания HL-TopMix, партньор на HL Hamburger Leistungsfutter GmbH - един от най-големите производители на храни в Германия, наложи успешно и на българския пазар иновативните функционални фуражи Wisan®.
 
В България продуктите Wisan® става все по-предпочитани от професионалните фермери. Защо и кое ги прави уникални и иновативни?

Wisan®  продуктите са функционални фуражи, източник на протеин, предназначени за хранене на всички видове животни – преживни, свине, птици. Технологията на производство е иновативна и патентована от HL Hamburger Leistungsfutter и се ползва в Германия повече от 16 години. В производството на Wisan® се използва механична и физична обработка на суровината, като се влияе пряко на структурата на формулата на протеина. Чрез тази обработка протеинът се протектира, което осигурява разграждане в червата на преживните животни и гарантира по-добро усвояване и по-добър здравен статус. Нивото на протектиран протеин UDP във Wisan® продуктите е по-висок от това на други протеинови източници. Затова Wisan®  e успешна алтернатива на например скъпия соев шрот и се ползва от фермерите в над 40 държави.

В процеса на Wisan® производството не се използват химични елементи, а суровини без ГМО. Извършва се допълнително хигиенизиране на продукта, чрез налягане и висока температура по време на гранулирането.

Предимствата на  Wisan®:

- Байпас протеин UDP – над 62%
- Увеличена усвоимост на протеина и аминокиселините
- Водозадържащ капацитет – 2,5 пъти собственото си тегло
- Отлични вкусови качества
- Ценова алтернатива на соевия шрот
- Без ГМО, без употреба на химични вещества
- Хигиенизиране на продукта при термичната обработка
- Високи нива на сяро-съдържащи аминокиселини и фосфор
- Естествен източник на сурови влакнини за подобрена чревна флора и енергия

Продуктите Wisan®,  които се произвеждат в България от HL-TopMix :

- Wisan® Raps с 32% суров протеин, UDP > 62% - на основата на рапичен шрот, подходящ за ЕПЖ и свине. Повишава фуражния прием, помага за ускоряване на растежа и поддържане на добра кондиция при прасетата.

- Wisan® 44 – с 44% СП на основата на рапичен шрот и урея, подходящ за лактиращи ЕПЖ и ДПЖ – доказана ефективност във високопродуктивните ферми в България, при които продуктът е допринесъл за повишаването на млеконадоя.

- Wisan® OMEGA – на основата на ленено семе – най-новият специализиран продукт, подходящ за подрастващи телета и прасета, високо съдържание на хранителни вещества, предпазва от хранителни смущения и стрес, влияе върху растежа и доказано намалява нуждата от медикаменти. 

- Wisan® Sonne 44 - с 44% СП, на основата на слънчогледов шрот - подходящ за всички видове животни, но се ползва предимно от свинеферми. Дава изключително високи резултати в прираста при угояването на прасета.

HL-TopMix провежда специална кампания до 15 август за продукти с марката Wisan, чрез която фермерите могат да надградят концепцията за хранене в стопанството и да се възползват от възможността да опитат безплатно и други специализирани немски продукти. Всяка покупка на Wisan носи на клиентите точки, които те могат да разменят за продукти Ibeka & Panto, които компанията предлага в своето портфолио – енергийни концентрати, минерални добавки, млекозаместители и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.