1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Италианските фермери стават все по-често жертви на кражби

Италианските фермери стават все по-често жертви на кражби

Ескалацията на престъпните прояви вреди на целия селскостопански сектор

Италианските фермери стават все по-често жертви на кражби. По данни на най-голямата земеделска организация в страната – Колдирети – щетите, причинени от подобен род престъпления, през миналата година са достигнали 300 милиона евро.

По думите на Роберто Монкалво, президентът на Колдирети, вече не става дума за обикновени "набези". Ескалацията на престъпните прояви вреди на целия селскостопански сектор и намалява чувството за сигурност по селата. Там последствията са много по-драматични, отколкото в градовете, тъй като се отразяват по-сериозно върху социалните връзки и допринасят още повече за изолираността на фермите.

Монкалво отправи остра критики към властите, които съкращават полицейски служители в малките населени места. Затова в някои региони фермерите организират нощни патрули и собствени охранителни служби. Президентът на Колдирети препоръча на земеделските производители да монтират устройства за проследяване на своите трактори, както и да инсталират аларми в постройките си, свързани директно с полицейските участъци. Тези мерки обаче не освобождават властите от задължението да преследват престъпниците, подчерта Монкалво.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.