1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Месните продукти в страната са напълно безвредни, съобщи Костадин Чорбаджийски

Месните продукти в страната са напълно безвредни, съобщи Костадин Чорбаджийски

Влагат се само качествени суровини при производството на месни продукти и не е вярно, че са влагани отпадъци.

 

При производството на различни месни продукти се влагат различни видове месо, в зависимост от вида и качеството на продуктите, които се произвеждат, но в никакъв случай не може да се каже, че са опасни, това заяви Костадин Чорбаджийски, председател на Асоциацията на месопреработвателните. Той заяви, че се влагат само качествени суровини при производството на месни продукти и не е вярно, че са влагани отпадъци. Според Костадинов, всички суровини са преминали през контрол и анализи на Националната ветеринарно-медицинска служба и чак тогава те се влагат в продуктите.

Председателят на Асоциацията на месопреработвателните информира, че вече са предприети срещи с всички месопроизводители за мерките, които ще се предприемат при вноса на месни продукти и суровини в страната.

Чорбаджийски препоръча на потребителите да четат какви суровини и какво е вложено в продукта и след това да го купуват. "Категорично заявявам, че месни продукти в страната са безвредни", заключи Костадин Чорбаджийски./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.