1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Млекопроизводителите в България трябва да произвеждат повече и по-качествено мляко

Млекопроизводителите в България трябва да произвеждат повече и по-качествено мляко

 

Подпомагането на фермерите за повишаване на техните доходи чрез структурно и технологично подобряване на млекопроизводството е целта на провеждания днес в Добрич семинар, организиран от Националната служба за съвети в земеделието и Националната асоциация на млекопроизводителите.

Ще се дискутира Наредба 30, касаеща изискванията при добив на сурово мляко. За участие са поканени фирмите "Селект" и "Хран-сервиз", както и земеделски производители от областта.

Очаква се в семинара да вземат участие около 40 фирми от сферата на говедовъдството. За да посрещнат предизвикателствата на ЕС, млекопроизводителите трябва, по думите на Атанас Кискинов, изп. директор на Асоциацията на млекопроизводителите, да произвеждат повече и по-качествено мляко.

До 10 % отстъпка ще ползват онези от производителите на мляко, които ползват продукти, позволяващи увеличение на продуктивността на животните, а доставката им е съгласувана с Асоциацията.

До 2009 година ще бъде дадена възможност на българските животновъдни ферми да се пригодят към европейските изисквания. Лицензирането на фермите ще започне още през следващата година. Около 20 са фермите в Добричка област, изградени по проект САПАРД и могат да служат за пример как трябва да изглежда една животновъдна ферма по евростандартите./focus-news.net

 AGRO.BG

 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.