1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МЗГ представя стратегия за градинарството

МЗГ представя стратегия за градинарството

Ще има субсидии, за желаещите да чуят и правят предложения датата е 25 февруари, адресът - Пловдив

 

Национална стратегия по градинарство ще бъде представена на 25 февруари т.г. в Пловдив по време на традиционното изложение за селско стопанство "АГРА 2004". Стратегията е изготвена от Министерството на земеделието и горите и Националния съюз на градинарите в България с финансовата подкрепа на Германското дружество за техническо сътрудничество (ГТЦ.

В документа са заложени всички силни и слаби страни на българското градинарство, казват експертите. На тази база са определени мерки, които целят ефективното използване на преимуществата на градинарството в страната.

•  Намеренията и мерките са представени в краткосрочен план, който обхваща 3-годишен период, средносрочен - от 3 до 8 години, и дългосрочен - над 8 години.

•  За всички специалисти и фермери, които искат да чуят какво е залегнало в програмата и какви средства ще бъдат отпуснати за създаването на градини, представянето на националната стратегия по градинарство ще се състои от 11 часа на 25 февруари в зала "Тримонциум" на Пловдивския панаир. На обсъждането й са поканени земеделски производители, представители на научния сектор, ангажиран с проблемите на градинарството, експерти от МЗГ, от Националния съюз на градинарите в България и от ГТЦ.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.