1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На животновъдите ще бъдат изплатени 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечния сектор

На животновъдите ще бъдат изплатени 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечния сектор

Средствата ще се отпуснат през декември тази година

През декември т.г. на животновъдите ще бъдат изплатени 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечния сектор. Това обяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в предаването „Тази сутрин” по bTV. Средствата са от Европейския съюз и се отпускат на собствениците на млечни крави, овце-майки и кози-майки.

Министърът припомни, че в последните седмици по сметките на над 14 хил. животновъди са преведени 45 млн. лв. национални доплащания. „Това, което сме си обещали като дати, срокове, и правила, ние го осъществяваме. Никога не сме обещавали 70% изплащане на субсидиите сега. Ще ги раздадем на два транша по 50% и първият вече е факт”, подчерта министърът.

Той беше категоричен, че агроведомството поддържа ежедневна комуникация с представителите на животновъдния сектор и по този начин се решават голяма част от проблемите на фермерите. „Това е един от най-трудоемките отрасли в българското земеделие и по тази причина да отглеждаш животни в България е голямо предизвикателството. Още повече когато през последните 20 години секторът беше оставен в нишата - без му се помага и без да се осъществят действия, с които хората да виждат неговото бъдеще”, изтъкна министър Димитър Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.