1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 60 фирми ще участват в Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Над 60 фирми ще участват в Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Форумът ще събере земеделски производители и агробизнес от 7 до 11 февруари

Над 60 фирми са заявили участие в XVIII-то издание на Борсата за семена  и посадъчен материал, организирана от Добрички панаир. Форумът ще се проведе от 7 до 11 февруари в Добрич, съобщи изпълнителният директор Звезделина Иванова.

85% от регистрираните за участие фирми са традиционни изложители, 10 на сто са фирми от Добрич. 5% от изложителите ще се включат за първи път в Борсата. Те ще предложат на посетителите навигационна техника, листни торове, оранжерийно проектиране, методи за отглеждане на зеленчуци, поливни системи и др. Представени ще бъдат фирми от Холандия, Турция, Гърция, Полша, Франция, Италия, Израел, Япония, Румъния, Сърбия. 

Официалното откриване на Борсата за семена е насрочено за 7 февруари от 10 часа. Покани са отправени до министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов, представители на земеделски структури и организации, на областна и общинска управа в Добрич. Още в първия ден на официална вечеря ще бъдат връчени традиционните награди на „Добрички панаир“ – за търговско представителство и за семепроизводител.

Богата гама от продукти, изделия и услуги ще могат да видят посетителите на Борсата за семена, подчерта Звезделина Иванова. По щандовете ще бъдат изложени семена за пролетни, есенни култури, цветя и зеленчуци, посадъчен материала, торове, препарати за растителна защита, биологични продукти за опазване на културите, парници и оранжерии, селскостопанска техника, инвентар за градини, лозя, овошки и цветя, специализирана литература и др.

Вече има подадени заявки за участие и в „Пчеломания“. Изложението е следващият поред форум на „Добрички панаир“ и ще се проведе от 22 до 24 март в Добрич.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.