1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. „НАТ-2010” не одобрява изкуственото ограничаване на тютюнопроизводството в над 200 държави

„НАТ-2010” не одобрява изкуственото ограничаване на тютюнопроизводството в над 200 държави

Снимка:

Това съобщиха от пресцентъра на асоциацията

Националната асоциация на тютюнопроизводителите-2010 (НАТ-2010) не одобрява изкуственото ограничаване на тютюнопроизводството в над 200 държави, съобщиха от пресцентъра на асоциацията. Стартира 5-та Конференция на Световната здравна организация (СЗО) – от 12.11.2012 г. до 17.11.2012 г.

Настоящата седмица се оказва възлов момент за поминъка на над 30 млн. тютюнопроизводители от цял свят. В Сеул, Южна Корея, страните ще бъдат призовани да одобрят препоръките на работната група към Рамковата конвенция за контрол на тютюна (РККТ).

Българската асоциация вярва и се надява, че делегатите от Р. България, както и колегите им от останалите държави ще се противопоставят на дискриминационното отношение спрямо производителите на тютюн от четири континента.

Управителният съвет на „НАТ-2010” ще следи отблизо развоя на събитията в Сеул. Председателят на „НАТ-2010” Цветан Филев обяви пред медиите в България, че при първи симптоми на застрашаване на тютюнопроизводството в страната, Асоциацията ще предприеме ефективни контрадействия, съобразени с мощния защитен фронт на колегите си от ЕС

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.