1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Непознатите тропически плодове II част

Непознатите тропически плодове II част

Снимка:

Това са плодове, които не сме свикнали да виждаме, консумираме и отглеждаме

 

Аноната - Annona squamosa

Аноната е американско тропическо дърво, познато и като захарна ябълка. Плодът е зелен и с дебела кора. Вътрешността е оформена като малки сочни скилидки.

Миракулин - Synsepalum Dulcificum

„Плодът чудо” може би изглежда нормално, но има невероятни качества. Има способността да придава на киселите храни сладък вкус. Ако хапнете от плода и след това изядете лимон, той ще има вкус почти на бонбон. Плодът е малък и червен и наистина може напълно да обърка вкусовите ни рецептори. Родината му е Африка.

“Грозният плод”- Ugli fruit

“Грозният плод” e цитрусов плод- кръстоска между мандарина и грейпфрут Citrus reticulata x Citrus paradisi. Родината му е Ямайка. Името си получава заради грозния си външен вид. Има сбръчкана жълто- зеленикава кожа.

Черимоя - Annona cherimola

Черимоята има сладко кисел вкус, който може да се сравни с този на смес от ананас, банан и ягода. Семената му са отровни и могат да доведат дори до парализа, ако се инжектира сока от тях. Дървото расте в долината на Андите на височина 1500 м над морското равнище от Колумбия до Перу. Вътрешността на плода се консумира предимно в суров вид.

Физалис - Physalis

Физалисът е род растения от семейство Картофови. Подобно на доматите, Физалисът има остър, освежаващ вкус и може да се използва в салати или за конфитюри и желета.

Плодовете са оранжеви и приличат на малки доматчета, които са частично или изцяло скрити в подобна на хартия шушулка. Тя се формира от изсъхналия цвят на растението./ecomedia.bg

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.