1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Нови партньорства с балканските страни очакват България

Нови партньорства с балканските страни очакват България

Биохраните и биоземеделието, обвързани с туризма могат да бъдат визитната картичка на България

Нови партньорства с балканските страни очакват България. Такива са резултатите след първата Балканска конференция на малките и средните предприятия, чийто домакин беше София. Представители на българския бизнес вече имат преки договорки с партньори от Хърватия и Босна и Херцеговина. Това заяви за АГРО ТВ Кремена Димитрова от  Дирекция „Европейски фондове“ при ОБК.

Излизането на външни пазари е най-важната цел на малкия и средния бизнес у нас. Българските производители трябва да осъзнаят, че освен търговията в рамките на страната, изключително значение за напредъка им носят чуждите пазари. Към това се стремят от Обединените бизнес клубове.

Биохраните и биоземеделието, обвързани с туризма могат да бъдат визитната картичка на България, допълва Кремена Димитрова.

Партньори на конференцията са икономическото министерство и агенцията за подпомагане на малки и средни предприятия. Следващият домакин вероятно ще бъде Босна и Херцеговина, от където имаме официална покана да развиваме по-особените балкански отношения.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.