1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Няма да има блокирани гранични пунктове и пътища по време на протеста на земеделските производители

Няма да има блокирани гранични пунктове и пътища по време на протеста на земеделските производители

Това съобщи председателят на АЗПБ Христо Цветанов

Няма да има блокирани гранични пунктове и пътища по време на протеста на земеделските производители, насрочен за днес, 28 ноември. Това съобщи председателят на Асоциацията на земеделските производители в България Христо Цветанов по Дарик радио.

Досега не е имало такова обединяване на различните организации в сектора, смята Цветанов и допълва, че очаква не по-малко от 3000 машини да се включат.

По думите на Христо Цветанов въпреки че по границите щяло да има струпване на земеделска техника, на този етап не се предвижда блокада. "Това, че има позиционирани машини на няколко основни пункта, не означава, че на този етап ще блокираме движението", обясни той.

Според него броят на хората, които заявяват, че ще се включат в протестите, се увеличава. "Най-голямо струпване на машини очакваме да има в района на Видин, Монтана, Враца, Русе, Плевенско, Пловдив, Пазарджик - почти навсякъде. Организацията никога не е била в мащабите, в които е в момента", допълни той.

В проектобюджета за 2011 г., бяха заложени 230 милиона лева по-малко за сектора "Земеделие". Месец преди изборите за президент и местна власт беше подписана финансова рамка между кабинета и големите браншови организации, според която 570 милиона лева трябваше да влязат в земеделието. Тогава Симеон Дянков не подписа документа.

Председателят на Асоциацията на земеделските производители в България обясни, че недоволството е и заради липсата на диалог с правителството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.