1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Обещанията на зам.-министър Гечев за допълнителни субсидии за зеленчукопроизводителите не са изпълнени

Обещанията на зам.-министър Гечев за допълнителни субсидии за зеленчукопроизводителите не са изпълнени

Това каза Венцислав Каймаканов, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите

Не са изпълнени обещанията на зам.-министъра на земеделието Явор Гечев, които включваха допълнителни субсидии за зеленчукопроизводителите. Обещано бе, че ще бъдем подпомогнати за зеленчуците, ще има сума за поливна вода. Това каза Венцислав Каймаканов, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите, цитиран от  Агенция „Фокус”.

„Гечев обещаваше, че ще бъде подпомогнато поливното земеделие, ще бъдат закупени инсталации за поливане с икономия за вода. Тези обещания ни бяха дадени още в самото начало при встъпването на Гечев в длъжност около май-юни месец”, заяви Каймаканов.

„Мнението ми относно обещанията на зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев за приоритет за производителите на зеленчуци е много негативно. Това се диктува от поведението на Гечев. Мина един месец от тогава и няма нито дума по въпроса. За нас не се чува нищо, за сметка на това за някои колеги се обещават десетки, стотици милиони лева. Това е поведение на политическия кабинет”, посочи още Каймаканов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.