1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пари за торове от ДФ "Земеделие"

Пари за торове от ДФ "Земеделие"

Срокът за изплащане на субсидията е 20 декември 2005 година

 

На стопаните, кандидаствали за кредити за торове тази есен, държавен фонд "Земеделие" отпуска чрез анекс на договорите още 2 873 000 лева. Това станало възможно след преразпределение на утвърдения финансов ресурс по финансовите линии с вече изтекъл краен срок за договаряне.
 
По 65 стотинки на декар за купуване на минерални торове за производство на пшеница от реколта 2006 год. ще получат земеделските производители. Така държавната помощ спрямо получения краткосрочен кредит в размер на 2,5 лева на декар става 26 процента.
 
Земеделските производители ще получат средствата чрез анексиране на сключените вече договори по целевия кредит за купуване на минерални торове и ще кандидатстват за получаване на субсидията със засетите площи, за които са сключили договорите за кредитирането.
 
Срокът за изплащане на субсидията е 20 декември 2005 год. За удовлетворяване на всички постъпили заявки за финансова подкрепа по целевата субсидия за подпомагане на есенната сеитба на пшеницата за идната година се предоставят 1,2 милиона лева. По тази финансова линия фонд "Земеделие" финансира част от разходите за сеитбата на пшеницата и предоставя на земеделските производители по 3,15 лева на декар. Управителният съвет на фонда е определил като краен срок за усвояване на допълнителните средства 20 декември 2005 год.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.