1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Петя Ставрева: Земеделието има нужда от дългосрочна стратегия, а не от временни решения

Петя Ставрева: Земеделието има нужда от дългосрочна стратегия, а не от временни решения

ПП "Обединени земеделци" подкрепя протестиращите фермери

Българското земеделие има нужда от дългосрочна стратегия, а не от краткосрочни и временни решения, които не водят наникъде, заяви на протестния митинг на зърнопроизводителите пред храм-паметника „Св. Александър Невски” председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева.

По думите й това е протест срещу политиката на обещанията и на измамените надежди. Протест, чрез който се настоява за политика на действията.

„Смятам, че българското земеделие и земеделските производители имат нужда от реална подкрепа и от европейски доходи. Вие сте хората, които произвеждат хляба, вие сте хората, които обработват плодородната българска земя. Ние знаем, че никой не е по-голям от хляба. Българските земеделци трябва да бъдат чути и да получат подкрепата, която заслужават, обърна се Петя Ставрева към протестиращите. Тя подчерта, че земеделието трябва да бъде приоритет.

Припомняме, че ПП "Обединени земеделци" заявиха своята подкрепа за земеделските производители в специална декларация. В нея се заявява, че орязаният бюджет за земеделие за 2012 г. ще доведе до намаляване на ръста на земеделското производство и допълнително обедняване, най-вече на средните и дребните земеделски производители и собствениците на земеделски земи.

ПП "Обединени земеделци" подкрепя справедливите искания на браншовите организации за изпълнение на поетите финансови ангажименти от страна на управляващите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.