1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Поредно отличие за "Винпром Пещера"

Поредно отличие за "Винпром Пещера"

 

На седмия конкурс "Данъкоплатец на Южна България", организиран от Регионалната данъчна дирекция и в. "Марица", "Винпром Пещера" АД отново бе отличен в категорията на големите данъкоплатци заедно със "Загорка" АД и "Интербрю-Каменица" АД. Тази година за първи път фирмите се състезаваха освен по размер на внесен ДДС и акцизи, също и по внесените данък върху печалбата и данък общ доход.

През февруари "Винпром Пещера" получи "Голяма номинация" в организирания за първи път от Главна данъчна дирекция конкурс "Голям данъкоплатец 2003", който се проведе под патронажа на министъра на финансите и главния данъчен директор. За фирмата 2003 г. беше година на големите инвестиции, чийто общ размер е 14,5 млн. лв., включително 6 млн. лв. финансиране по програма САПАРД за най-големия проект в Южна България - обновяването на винарската изба в гр. Съединение.

Като най-голям данъкоплатец в алкохолния сектор предприятието внася почти половината от акцизните постъпления на алкохолния бранш в страната - "Винпром Пещера" е редовен носител на награди на данъчната администрация:

2002 г. отличие "Златна роза" - "Голям данъкоплатец на 2002 година"

2000 г. приз "Златна роза" - частна фирма, внесла най-много данъци за Южна България

1999 г. грамота "Данъкоплатец на годината"

Според думите на изпълнителния директор г-н Иван Папазов няма нищо по-естествено от това предприятието, което заема лидерска позиция на пазара, има най-големи продажби в сектора, да плати най-големи данъци. Но отчитането на данък печалба и данък общ доход при номинациите е още едно потвърждение на обществената значимост и принос на отличените фирми./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.