1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Повече от 80 фирми на специализираното изложение "Животновъдство - Плевен 2004"

Повече от 80 фирми на специализираното изложение "Животновъдство - Плевен 2004"

Бяха представени елитни животни от различни породи

 

Въпреки смръщения майски ден и сипещия се ситен, но непрестанен дъжд, в петък пред Колопистата в Плевен са събраха животновъди, селекционери, научни работници от всички селскостопански институти в страната, както и много гости. В церемонията по откриването на третото специализирано изложение-договаряне "Животновъдство - Плевен 2004" под огромен чадър, заради дъжда, но с ведри усмивки, заедно бяха ръководството на Община Плевен и представители на официалните делегации, гостуващи в града ни по повод пролетните празници, както и представители на местния бизнес в различните негови сфери. Патронът на специализираното изложение-договаряне "Животновъдство - Плевен 2004" кметът Найден Зеленогорски и Чавдар Велинов, съуправител на "Партнерс експо" ООД, прерязаха лентата на третото издание на изложението. Участниците бяха поздравени с Видински танц в изпълнение на танцьори и музиканти от Северняшкия ансамбъл и от духовия оркестър на Общината.

В двата дни на специализираното изложение - договаряне плевенчани и гости на града имаха възможност да видят последните новости в областта на породите и хибридите животни, на храненето, оборудването, профилактиката и лечението.

Бяха представени елитни животни от различни породи, както и селскостопанска техника, специализирано оборудване, ветеринарни препарати и ваксини, фуражни смески и добавки.

Отличените от селекционерите животни, участващи в изложението, бяха наградени с розетки, каишки със звънци, грамоти и парични награди. Ново за традиционния вече форум в Плевен беше провеждането на Национален турнир по конен спорт на 15 май в два паркура.

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.