1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Представиха добра практика по полско производство на зеленчуци

Представиха добра практика по полско производство на зеленчуци

Дискусията в рамките на мероприятието е била насочена към Общата селскостопанска политика на Европейския съюз

 

На 22 юни Областната служба за съвети в земеделието в Плевен проведе представяне на добра практика по полско зеленчукопроизводство в Горни Дъбник в землището на арендатора Ивайло Иванов.

Земеделският производител представи организацията на работа в стопанството си и производствения си опит пред присъстващите 45 зеленчукопроизводители. Общата селскостопанска политика на Европейския съюз и създаването на организации на производители на плодове и зеленчуци разясни на присъстващите земеделски производители старши експертът от ОССЗ Ивайло Иванов. Свещеници от плевенския храм "Света Параскева" отслужиха водосвет за добра реколта и успехи в земеделието.

Арендаторът Ивайло Иванов предаде своя опит в полското зеленчукопроизводство и представи своята селскостопанската дейност. Той подчерта, че е започнал с производство на домати върху площ от 20 декара собствена земя. Постепенно е увеличил това производство, като в момента е засял 100 декара с пипер и 250 декара с домати. Притежава собствен трактор, прикачен инвентар, напоителна система и необходимите транспортни средства за превоз на работници от съседни села. 

"Присъстващите земеделски производители имаха възможност да наблюдават посеви от домати и пипер, безразсадово производство. Посевите са в отлично състояние с необходимия брой растения на декар, чисти са от плевели. Преди сеитбата семената са били дражирани с инертен материал за по-добро изсяване и намалена сеитбена норма. Междуредовото разстояние е 85 см, а в реда - около 20 см. Очакват се високи добиви", сподели д-р Милка Нанова, старши експерт в ОССЗ.

Дискусията в рамките на мероприятието е била насочена към Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Сред темите, които са предизвикали интереса на стопаните, са стойността на субсидиите за производство на домати, видовете организации на производители на плодове и зеленчуци, воденето на счетоводство и реализацията на продукцията./в. Посредник

AGRO.BG 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.