1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Приеха декларация с шест искания към правителството на проведен митинг в Хаджидимово

Приеха декларация с шест искания към правителството на проведен митинг в Хаджидимово

Тя беше връчена на народния представител от ГЕРБ Георги Андонов

Декларация с шест искания към правителството бе приета на проведения митинг в Хаджидимово, съобщи организаторът на проявата Иван Сабахлъков, предаде радио “Фокус”.

На митинга въпреки лошото време и валежите от сняг се събраха около 100 души от четирите общини в района на Гоце Делчев. Сред тях бяха тютюнопроизводители, земеделски производители и животновъди. На митинга бе прочетена и приета декларация, която организаторът Иван Сабахлъков връчи на народния представител от ГЕРБ Георги Андонов.

В декларацията се настоява референтният период за сектора тютюнопроизводство да се удължи с една година и да стане до 2013 година; санкциите за застъпени площи да бъдат сведени до мининум; зеленчукопроизводителите да получат реална помощ от държавата; животновъдите да бъдат подпомагани достойно и отрасълът да стане водещ; европейските програми в секторите земеделие и животновъдство да станат по-достъпни за хората, както и пограничните региони да станат приоритетни за държавата.

На управляващите е даден срок от 15 дни, за да бъдат взети решения по тази декларация или да се насрочат разговори по поставените искания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.