1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Продължават протестите на зърнопроизводители от Ловеч и Плевен

Продължават протестите на зърнопроизводители от Ловеч и Плевен

Зърнопроизводителите настояват правителството да обяви бедствено положение в регионите засегнати от сушата

 

Зърнопроизводители от Ловешко ще протестират днес от 16.30 до 18.30 часа. Протестите ще се проведат на пътя Ловеч - Плевен на разклона за село Слатина.
Вчера 25 трактора от региона на Ловеч се включиха в протестните действия на зърнопроизводители, които се провеждат в страната на местата, засегнати от сушата.
"Вчерашните протести продължиха един час на разклона за село Слатина и на влизане в село Александрово, за протестните действия е уведомена община Ловеч, още в петък", това каза Пламен Петров, член на контролния съвет на асоциацията на зърнопроизводителите. Той допълни още, че действително има проблем с реколтата, засетите площи с пшеницата и ечемик са пред провал заради сушата.
Председателят на Асоциацията на земеделските арендатори за Плевенска и Ловешка област Георги Милев заяви, че около 250 селскостопански машини са излезли на първите протестни действия, вчера, блокирайки пътя София – Плевен в близост до село Ясен.

Зърнопроизводителите настояват правителството да обяви бедствено положение в регионите, засегнати от сушата и конкретни мерки за компенсирането на щетите./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.