1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Производители и преработватели на плодове и зеленчуци се срещат днес

Производители и преработватели на плодове и зеленчуци се срещат днес

Организаторите са предвидили време за провеждане на дискусия.

 

Областната служба за съвети в земеделието в Плевен и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организират днес среща, в рамките на която ще се представят преработвателни фирми от Плевен и региона. От Областната служба за съвети в земеделието ще разяснят пред участниците в срещата новите условия на Държавен фонд "Земеделие" за възможностите за субсидиране за производството на пипер и домети, както и условията и реда за признаване на организации на производители по програма САПАРД.

Организаторите са предвидили време за провеждане на дискусия.

В навечерието на срещата от Областната служба за съвети в земеделието в Плевен казаха, че субсидията за произведени и продадени количества домати готова продукция реколта 2004 е открита в края на февруари. Открита е и субсидия за произведени и продадени количества червена капия готова продукция реколта 2004 от сортове, включени в официалната сортова листа на България. Субсидията за пипер е в размер на 900 000 лв. Сума от 600 000 лв. пък е предвидена за субсидиране на произведени и продадени количества домати готова продукция за консервиране; произведени полски домати (пресни или охладени), предназначени за износ в периода от 1 юли до 31 октомври от тазгодишната реколта.
ДФ "Земеделие" субсидира земеделските производители с по 0.02 лв./кг за продадена до 31 октомври окачествена готова продукция от домати, но не за повече от 3 000 кг/дка. При червената капия субсидията е по 0.04 лв./кг за продадена готова продукция първо качество червена капия, но не за повече от 1 500 кг/дка.

Откриването на целевата субсидия за домати е на 1 юли, срокът за представяне на документите е 31 октомври, а срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия - 1 август, срокът на представяне на документите е 15 ноември, а крайният срок за усвояване на средствата - 30 ноември.

Допълнителна информация за условията по целевите финансови линии на ДФ "Земеделие" за домати и пипер можете да получите по време на семинара от експертите на Областната служба за съвети в земеделието./в. Посредник

AGRO.BG 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.