1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестни действия на земеделски производители от Пазарджишко заради изискването за регистрация по Търговския закон

Протестни действия на земеделски производители от Пазарджишко заради изискването за регистрация по Търговския закон

Те ще се изразяват в блокиране на пътища

Земеделските производители от Пазарджишко ще направят официално изявление, след което ще тръгнат на протестни действия заради неотмененото изискване за регистрацията им по Търговския закон. Това каза за радио „Фокус” Стоян Кузев, инициатор на протестите и производител от региона.

Протестните действия ще се изразяват в блокиране на пътища, каквото беше предварителното ни намерение. На посканата от нас среща с областния управител на област Пазарджик д-р Дончо Баксанов стана ясно, че няма движение в тази насока, в която бяха обещанията на земеделския министър Мирослав Найденов, а именно това изискване да бъде отменено.

Сега нещата се усложняват и се минава на схемата, която бяха решили - всички земеделски производители да се регистрират веднъж по Закона за земеделски производители и втори път по Търговския закон. Такова изискване и такива условия към производителите няма никъде в Европа. Засега имаме подкрепа от производителите от Пловдивско, в момента контактуваме и с колегите от Варна, които също са готови да излязат на протести, каза още Стоян Кузев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.