1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Провадия приема стратегия за развитие на екоземеделие и културен туризъм

Провадия приема стратегия за развитие на екоземеделие и културен туризъм

 

Приключва работата по проекта "Планиране на икономическото развитие на община Провадия" към Активни услуги на пазара на труда – обособена част от програмата "Социални инвестиции и насърчаване на заетостта", която се финансира от българското правителство със заем от Световната банка.

Проектът се реализира от Сдружение "Солидарна общност", като включва задълбочен анализ на икономическия потенциал на община Провадия и на свързаните с него трудови ресурси 

В четвъртък в община Провадия на конференция, организирана от "Солидарна Общност" беше представена стратегията за развитие на културния туризъм и екоземеделието на територията на общината. Представянето на стратегията и нейното обществено обсъждане беше с участието на екипа на проекта, местната общественост, местния бизнес и общинското ръководство на Провадия.

До края на юни стратегията за развитие на културния туризъм и екоземеделието ще бъде внесена за гласуване в Общинския съвет, съобщи Атанас Кузев, председател на сдружение "Солидарна общност".

Работата по проекта започна още в началото на януари 2007 г. и приключва успешно пред юни. Сдружение "Солидарна общност" формулира ясно състоянието на икономиката и кадровите възможности на общината, изведе основните икономически приоритети и разработи прогнози за развитието на общината. И в трите възможни за развитие посоки – местен промишлен бизнес, селско стопанство и туризъм, съществуват препъникамъни.

Община Провадия разполага с възможности за развитие на екоземеделие и на културен туризъм, сочи анализът на "Солидарна общност". Вече се отглеждат нетрадиционни за района земеделски култури като кориандър, резене, лавандула. За всички видове туризъм има предпоставки и дадености: географско разположение; минерален извор; богато културно-историческо наследство; три защитени територии, обясни председателят на сдружението Атанас Кузев.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.