1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Руски и норвежки търговци ще се запознаят с български производители на череши

Руски и норвежки търговци ще се запознаят с български производители на череши

Срещата, организирана от Съюза на градинарите в България, ще се състои на 9 май

От февруари 2013 г. Националният съюз на градинарите в България изпълнява европейски проект  „Промоция на пресни череши в трети страни (Русия и Норвегия)”. Една от дейностите по проекта предвижда да се поканят руски и норвежки вносители, търговци и представители на супермаркетни вериги да посетят България и да се запознаят с български производители на череши.

Във връзка с тази мисия, която е в периода 07-10.05. 2014 г. Съюзът организирали обща среща на гостите от Русия и Норвегия с български производители и членове на НСГБ. Срещата ще се проведе на 09 май, петък, от 14.00 ч. в Парк хотел Пловдив.

На срещата търговци, вносители и представители на супермаркетни вериги от двете целеви страни ще представят своите компании, потребности, изисквания и условия за доставка и ще имат възможност за преки преговори с родни производители.

Предвид ситуацията, в която се намира секторът, произвеждащ плодове и зеленчуци и факта, че през последните години българските плодове и зеленчуци се експортират предимно чрез посредници, включващи няколко междинни звена, считаме, че тази възможност, предоставена от проекта за преки контакти е светъл лъч в търсенето и създаване на дългосрочни търговски взаимоотношения, заявяват от НСГБ.

Националният съюз на градинарите в България  е неправителствена организация, обединяваща повече от 10 години производители на плодове и зеленчуци от цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.