1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Седмица на фермерските пазари в САЩ

Седмица на фермерските пазари в САЩ

Началото ще бъде дадено в град Санта Фе в щата Ню Мексико

От 2 до 8 август ще продължи тазгодишната Седмица на фермерските пазари в Съединените Щати, обяви министърът на земеделието Том Вилсак. През 2015 година Седмицата се провежда за 16-ти път.

Инициативата има за цел да популяризира ролята на фермерските пазари за местната икономика. Из цялата страна ще има хиляди празненства, с които ще се отдаде почит на фермерите и общините, които ги правят възможни.

"Националната Седмица е прекрасна възможност за фермерските пазари да организират специални прояви и да покажат на всички услугите, които предлагат", подчерта Вилсак. По думите му фермерските пазари играят важна роля за локалните и регионалните хранителни вериги, които помагат на малките производители и за растежа на земеделското производство. Те сближават хората от градовете с тези, които отглеждат плодове, зеленчуци и други земеделски продукти и доставят на американците прясна и здравословна храна, изтъкна министърът още.

Началото на Седмицата ще бъде дадено на 1 август на фермерския пазар в град Санта Фе в щата Ню Мексико от Ан Алонсо, ръководителката на дирекция в министерството, отговаряща за директните продажби. Пазарът в Санта Фе е най-старият в този щат и се нарежда сред 10-те най-добри в цялата страна. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.