1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Ще обсъждат бъдещето на ГМО у нас и в Европейския съюз

Ще обсъждат бъдещето на ГМО у нас и в Европейския съюз

 

 

В понеделник - 13 ноември, от 9.30 часа в сградата на Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", бул. "Драган Цанков" № 8, София, ще се проведе конференция на тема: "Генномодифицираните организми /ГМО/ – предизвикателства и перспективи с оглед присъединяването на България към Европейския съюз". 

Форумът се организира от Националния център за аграрни науки, АгроБиоИнститута, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Биологическия факултет, Медицинския университет, Научно-техническите съюзи и Съюза на учените в България.

Експерти от Министерство на земеделието в Чехия и лектори от Университета в Тимишоара, Румъния, ще представят опита си в отглеждането на генномодифицирани култури. Сред разискваните теми ще бъдат още генномодифицираните организми в България на прага на присъединяването към ЕС, изграждане на знания и капацитет у българското общество по въпросите на ГМО и приемането на ГМО в ЕС. Туининг проекти на Министерството на околната среда и водите и на Министерството на здравеопазването ще бъдат представени по време на конференцията.

от 9.30 часа в сградата на Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", бул. "Драган Цанков" № 8, София. 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.