1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Слаб интерес към закупуването на земи от Държавния поземлен фонд във Варненско

Слаб интерес към закупуването на земи от Държавния поземлен фонд във Варненско

174 имота са предложени за продажба

174 имота, разпределени по общини и землища във Варненска област, ще бъдат обект на обявения търг на земи от Държавен поземлен фонд. Това съобщи за Радио „Фокус” инж. Милена Михайлова, главен директор в Дирекция „Аграрно развитие” към Областна дирекция „Земеделие” – Варна.

Крайният срок за подаване на заявления от притежателите на поименни компенсаторни бонове за участие в търговете е 24 септември. До момента в Областна дирекция „Земеделие” – Варна са подадени само две заявления, което говори за слаб интерес към закупуването на земи от Държавния поземлен фонд от собствениците в областта. Заявленията са постъпили по пощата.

20 335 декара е общата площ на земите, които ще бъдат предложени за продажба на втори национален търг на притежатели на поименни компенсационни бонове за област Варна. Общата стойност е 5 891 000, 738 лева начална тръжна цена, която се определя съгласно категорията на имота. На хората, които проявяват интерес към земите, експертите от Областната дирекция „Земеделие” във Варна обясняват къде се намира имотът, както и къде попадат на картата на възстановената собственост за всяко землище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.