1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Специализираното изложение "Животновъдство - 2004"

Специализираното изложение "Животновъдство - 2004"

Последните новости в областта на животновъдството в страната

 

По традиция в рамките на Празника на Плевен, който отбелязваме на 15 май, градът ни ще бъде домакин на специализирано изложение-договаряне "Животновъдство - Плевен 2004". Организатор е "Партнерс експо" ООД, изложението се провежда под патронажа на кмета Найден Зеленогорски и със съдействието на съорганизатори - всички аграрни институции в страната, областната администрация, Браншовата бизнес камара и клубовете по конен спорт в Плевен. Официалното откриване на изложението, което тази година се провежда за трети път, ще бъде на 14 май в 12 часа. Още в ранните сутрешни часове, обаче, стопаните ще настанят животните от различни породи в специално приготвените заграждения. След това животните ще бъдат разгледани и оценени от специалисти в областта на животновъдството, а веднага след официалното откриване ще бъдат обявени и отличените от селекционерите животни. Наградите ще са парични и предметни - розетки и каишки със звънци. Стопаните ще получат грамоти.

Ще припомним, че в рамките на специализираното животновъдно изложение плевенчани и гости на града ще могат да видят последните новости в областта на породите и хибридите животни, храненето, оборудването, профилактиката и лечението. До момента участие в предстоящото изложение са заявили фирми, кооперации и частни стопани, отглеждащи различни породи елитни животни, както и фирми, занимаващи се с търговия със селскостопанска техника и специализирано оборудване, ветеринарни препарати и ваксини, фуражни смески и добавки, специализирана литература в областта на животновъдството. В рамките на изложението ще бъдат представени програмите на Държавен фонд "Земеделие" за кредитиране и субсидиране на сектора, както и продукти, касаещи животновъдството, предлагани от банкови и застрахователни институции. В съпътстващата програма ще се представят още Националният център за аграрни науки и институтите в областта на животновъдството, програма ФАМАД към GTZ и фондацията за биологично земеделие "Биоселена".

Тази година организаторите и съорганизаторите са предвидили във втория ден - 15 май, провеждането на национален турнир по конен спорт в два паркура. Наградите на победителите в надпреварата ще връчи кметът Найден Зеленогорски./в. Посредник

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.