1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В гр. Добрич ще се проведе ХX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“

В гр. Добрич ще се проведе ХX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“

До момента участие са заявили 140 фирми от страната и чужбина

ХX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще се проведе от 28 август до 1 септември 2012 г. в Спортен комплекс „Простор“, гр. Добрич.

До момента участие са заявили 140 фирми от страната и чужбина. Сред тях са традиционни изложители, научни институти,  като  20% за първи път ще се представят на тазгодишното издание на „Селското стопанство и всичко за него“. Присъствие ще отбележат браншови организации, търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари /гуми, масла/, специализирана литература.

С информационен щанд ще участват Европейската комисия и Министерство на земеделието и храните. Директно в проявата ще се включат фирми от Австрия, Украйна, Сърбия, Турция.

Новости на българския  пазар ще представи фирма Раломекс АД-гр. Завет.

1. Продукт -Компактна дискова брана със самостоятелни работни органи на БПП. Тя е подсигурена с автоматична защита. Машината работи на принципа „non stop“. Браната е окомплектована с предварителен ротор, който осигурява завършен вид на обрабатката на почвата.

2. Продукт-Обръщателен плуг с автоматични предпазители ПРО.5.30-40П.

Фирма НИК Електроникс ООД ще представи първата в България самоходна пръскачка Berthoud Raptor със система за сканиране на състоянието на растенията по време на работа  Trimble Green Seeker.

Откриването е предвидено за 28.08.2012 г. от 10:00 ч. в СК "Простор". На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД за Български производител и Търговско представителство.

Официални покани са отправени до  министъра на земеделието и храните - д-р Мирослав Найденов, зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, народни представители, Областния управител на област Добрич Желязко Желязков, кмета на община гр. Добрич Детелина Николова, председателя на общински съвет гр. Добрич Ангел Табаков, кметове на общини и др.

Вижте видео за юбилейното издание на „Селското стопанство и всичко за него“...

Програмата на изложението може да видите в рубрика Прояви на портала...


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.