1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Пловдив се проведе за първи път конкурс Фермер на Тракия

В Пловдив се проведе за първи път конкурс Фермер на Тракия

 

На 11.12.2003 г. в Пловдив се проведе тържествена церемония с коктейл по връчване на наградите Фермер на Тракия – 2003 , организирана от Областната служба за съвети в земеделието – Пловдив и вестник "Марица".

В надпреварата участваха 35 земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Големите призове – бронзови статуетки на богинята на плодородието Деметра, изработени от художника Атанас Мечев бяха дадени в сектора растениевъдство на КРАСИМИР КУМЧЕВ от с. Трилистник, обл. Пловдивска – лицензиран семепроизводител на Куртовска капия, член на АСОЦИАЦИЯ БЪЛГАРСКИ ПИПЕР. Отличеният растениевъд получи и допълнителна награда от фирма "Проджекс студио"-течен биотор Биохумакс за 160 декара и талон за 10 %-на отстъпка за покупка на селскостопанска техника от фирма "Алплер".

Тържеството се проведе в ресторант "Камбаната". На него присъстваха директорите на Областните служби " Земеделие и гори" – Пловдив, Пазарджик и Смолян, директорите на всички научни институти в Пловдив, земеделски производители и представители на различни медии.

Конкурсът Фермер на Тракия, който се провежда за първи път в Пловдив, бе високо оценен от всички гости. Идеята на ОССЗ – Пловдив е той да стане традиционен.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.