1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Въвеждането на стандарта “Стара планина” не създава проблеми за месопреработвателите

Въвеждането на стандарта “Стара планина” не създава проблеми за месопреработвателите

От началото на август влязоха в сила девет утвърдени стандарта за 20 месни продукта

От началото на август влязоха в сила девет утвърдени стандарта за 20 месни продукта от свинско, говеждо и птиче месо. Сред продуктите, които ще носят наименованието "Стара планина", са кайма, кебапчета, кюфтета, сурова наденица, карначета, варени и варено-пушени малотрайни колбаси. Стандартите ще се доближават най-много до Българския държавен стандарт (БДС), но няма да го заместват. Въвеждането им е доброволно.  Въвеждането на стандарта “Стара планина” не създава проблеми за месопреработвателите, коментира в интервю за agro.bg зам.-председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Илонка Аврамова.

Интервюто с Илонка Аврамова гледайте ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.